Svijet

HOROR TVRDNJE IZ MOSKVE - UKRAJINA UBILA SVOJIH 100 VOJNIKA? Brutalna kazna, iza svega stoji smrtonosni KRAKEN!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Rusko ministarstvo Odbrane tvrdi da je ukrajinska paravojna jedinica "Kraken" ubila 100 ukrajinskih vojnika zbog dezerterstva i da bi spriječila širenje panike među ukrajinskom armijom!

Izvor: YouTube/Screenshot/ RTS emisija Dozvolite - Zvanični kanal

Prema tvrdnjama Ministarstva odbrane Rusije, ukrajinska paravojna jedinica "Kraken" pogubila je 100 ukrajinskih vojnika zbog dezerterstva. Ubijeni vojnici su pripadali 58. motorizovanoj pješadijskoj brigadi.

Ruske snage su izvršile napad na naselje Udi u blizini Harkova, a tu ih je sačekala ukrajinska 58. motorizovana brigada. Ruska strana tvrdi da se jedinica povukla iako nije smjela i da je zbog toga morala da reaguje paravojna jedinica "Kraken" koja je ubila 100 ukrajinskih vojnika da bi poslala snažnu poruku drugim vojnicima širom zemlje i da bi spriječila širenje panike zbog navodnih poraza i velikih gubitaka ukrajinske vojske u Harkovu.

"Kraken" je specijalna izviđačko-diverzantska jedinica koja pripada ukrajinskom Ministarstvu odbrane i djeluje odvojeno od zvanične vojske. Moskva navodi da je to paravojna jedinica koja je ogranak puka "Azov".

Ministarstvo odbrane Rusije optužuje ovaj bataljon za mnogobrojne ratne zločine od početka rata u Ukrajini. Prema nezvaničnim informacijama, "Kraken" broji oko 1.800 vojnika od kojih su većina veterani i dobrovoljci "Azova".


Tagovi