Svijet

FBI UPAO NA IMANJE DONALDA TRAMPA! Opsadno stanje ispred kuće bivšeg predsjednika SAD: Provalili su mi i u sef (FOTO)

Autor Jovana Raičević Izvor Kurir.rs

Bivši predsjednik SAD Donald Tramp potvrdio je da su agenti FBI-a pretresli njegovo imanje Mar-a-Lago u Palm Biču na Floridi, prenosi Kurir.

Izvor: Kurir/AP, Profimedia

"Nakon rada i saradnje sa relevantnim vladinim agencijama, ovaj nenajavljeni upad u moj dom nije bio potreban ni primjeren", rekao je Tramp u izjavi.

"Provalili su mi i u sef"

Tramp nije rekao zašto je izvršen pretres, a nije želio ni da kaže šta je sve pretraženo, ali je rekao da su mu agenti provalili i u sef.

"Mar-a-Lago je trenutno pod opsadom, napala ga je i okupirala velika grupa agenata FBI-a", izjavio je Tramp.

Izvor Foks Njuza tvrdi da se upad desio rano jutros po američkom vremenu, izvor tvrdi i da agenti "nisu našli ništa u sefu".

tramp
Izvor: YouTube/ LiveNOW from FOX

Tramp nije bio na imanju tokom pretresa.

Ispred Trampove rezidencije okupilo se dosta njegovih pristalica.

On je rekao i da "ovakav napad može da se desi samo u zemljama Trećeg svijeta".

Šta je bio fokus istražitelja?

Kako piše CNN, pozivajući se na dobro obaviješten izvor, pretraga je započela u ponedeljak rano ujutro po lokalnom vremenu i čini se da su istražitelji bili fokusirani na dio imanja gdje su Trampove kancelarije i lične prostorije.

Iz Bijele kuće tvrde da nisu znali za akciju FBI-ja na imanju bivšeg predsjednika, a nisu imali niti komentar o cijelom slučaju.

Američko ministarstvo pravde pokrenulo je ranu fazu istrage o Trampovom odnošenju službenih predsjedničkih dokumenata na imanje na Floridi, rekao je u aprilu izvor upoznat sa tim pitanjem, zaključuje Kurir.

Tagovi