NEVJEROVATNA IDEJA!

"UKRAJINCI HTJELI DA NAM UKRADU AVIONE!" Podmićivali su ruske pilote!? Oglasio se Peskov - OTKRILI SMO IH!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Federalna služba bezbjednosti (FSB) je otkrila tajni ukrajinski plan o krađi ruskih ratnih aviona!

Izvor: Profimedia

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov govorio je o najnovijim uspjesima Federalne službe bezbjednosti (FSB). Naveo je da su agenti FSB-a osujetili tajni ukrajinski plan o krađi ratnih aviona Rusije.

"Oficiri Federalne službe bezbjednosti (FSB) zaslužuju ‘najbolje ocjene‘ za otkrivanje ukrajinske zavjere za otmicu ruskih ratnih aviona. Očigledno je da je to veoma efikasan posao naše kontraobavještajne službe. Zato se tako visoko ocjenjuje, dobija najbolje ocjene"izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

FSB je u ponedjeljak saopštio da je osujetio zavjeru ukrajinskih špijuna, koji djeluju pod nadzorom NATO-a, da otmu nekoliko aviona ruskoj vojsci. Jedna od vodećih ličnosti istraživačke organizacije "Bellingcat", koju finansira američka vlada, Kristo Grozev, takođe je bio umiješan u "šemu" koja je imala za cilj podmićivanje nekoliko ruskih pilota. Avijatičarima je obećano do 2 miliona dolara i pasoši Evropske unije u zamjenu da dolete ruskim aviona Ukrajinu.

Prema riječima jednog od izvora, koji je razgovarao za "Russia Today", Kijev je bio posebno zainteresovan za lovce-bombardere Su-34 i strateške avione Tu-22M3. Međutim, oficiri nisu bili zainteresovani za ukrajinsku ponudu, već su dojavili sve obavještajnoj službi. Prema riječima ukrajinske strane, oni su vjerovali da je ova operacija moguća i otkrili su svoje vazdušne odbrambene sisteme rusima koji su trebali da dođu u Ukrajinu sa ratnim avionima svoje zemlje.