Svijet

ŠOK TVRDNJA – OVO NIJE BIO VLADIMIR PUTIN! Ukrajinci tvrde da je na slici njegov DVOJNIK – "2 detalja su ga otkrila!"

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

"Dvojnik" Vladimira Putina možda je korišćen za njegov dolazak na samit u Teheranu ove nedelje, rekao je šef ukrajinske vojne obavještajne službe.

Izvor: Profimedia/east2west news

Dok je ruski lider izgledao "nespretno" dok je silazio niz stepenice svog predsjedničkog aviona u Teheranu, ukrajinski izvori su primetili da se kretao neobično brzo i da je bio oprezniji nego u prethodnim javnim nastupima. Ruski premijer je izgledao živahno kada je pozdravio goste, prije nego što je skinuo jaknu i popeo se u blindiranu limuzinu.

Vrhovni obavještajni general-major Kirilo Budanov bio je sumnjičav u intervjuu uživo na ukrajinskom informativnom kanalu 1+1. U ukrajinskim izvještajima se navodi da je Budanov sugerisao da je Putinov dvojnik mogao da odleti u Teheran da se sastane sa predsjednicima Irana i Turske.

"Samo ću nagovjestiti. Pogledajte trenutak kada je Putin izašao iz aviona. Da li je to uopšte Putin?", rekao je Budanov.

Na jednom snimku, Erdogan je držao Putina da čeka, dok je ruski vladar izgledao nespokojno dok je mrdao nogama i pravio čudne pokrete lica.

Ranije Ukrajina nije sugerisala da je ovo Putinov dvojnik. Tada je zvaničnik Anton Geraščenko oglasio na svom Telegram kanalu.

"Erdogan je naterao Putina da čeka tokom sastanka u Teheranu", rekao je Geraščenko.