Svijet

STRAHOVITI NAPAD! RUSI POUBIJALI UKRAJINSKU ELITU! Demonstracija sile - uništili im glavno oružje! (VIDEO)

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Nekoliko stotina ukrajinskih nacionalističkih boraca koji se nalaze u Donjeckoj Narodnoj Republici ubijeno je nakon visokopreciznog udara, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Izvor: YouTube/Screenshot/Itapirkanmaa2

Ministarstvo je saopštilo da su ruske snage uništile privremenu tačku razmještaja nacionalističke formacije "Black hundred” koristeći kopneno visokoprecizno oružje. Borci su se navodno krili u zgradi škole u ​​gradu Kramatrosk u Donjeckoj Narodnoj Republici. U udaru je eliminisano do 300 boraca i preko 40 jedinica specijalne opreme, navodi se u saopštenju.

Pored toga, Ministarstvo odbrane Rusije je izvijestilo da je uništilo skladište municije ukrajinskih oružanih snaga koje se nalazi u istočnom dijelu grada Nikolajeva, oko 100 kilometara od lučkog grada Odese. U napadu je ubijeno i do 30 ukrajinskih vojnika i šest oklopnih vozila i automobila, kao i preko 2.000 granata za MLRS GRAD (višestruke raketne sisteme) i oko 1.000 granata za samohodne haubice "Akacija".

Da podsjetimo, Japansko ministarstvo odbrane saopštilo je da je zabrinuto zbog novih prijetnji iz Rusije. Kako su naveli, sve su zabrinutiji zbog Tajvana budući da Kina teži velikom povećanju vojne potrošnje.

Raketni napad Rusije
Izvor: Youtube/Itapirkanmaa2

Tagovi