Svijet

ZELENSKI NAPRAVIO ČISTKU - ODMAH SE OGLASILA AMERIKA! Hteli da iskorene ruske špijune, a iz SAD poručili samo jedno!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je smenio visoke zvaničnike Ukrajine, a o tome su se oglasile Sjedinjene Američke Države!

Izvor: Profimedia

Sjedinjene Države će nastaviti da obezbeđuju obaveštajne podatke Ukrajini nakon nedavnih kadrovskih promena u najužem krugu ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, saopštio je američki Stejt department.

Zelenski je otpustio šefa ukrajinske bezbednosti i glavnog tužioca u najvećoj unutrašnjoj čistki u Kijevu od početka rata, navodeći da nisu uspeli da iskorene ruske špijune.

Portparol Stejt departmenta Ned Prajs rekao je na brifingu: "Mi smo u svakodnevnom kontaktu sa našim ukrajinskim partnerima... Ne ulažemo u ličnosti, već u institucije. Imamo odnos razmene obaveštajnih podataka sa našim ukrajinskim kolegama... Nastavljamo da radimo tako."

Više od 60 službenika Bakanovove bezbednosne agencije SBU i tužilaštva radilo je protiv Ukrajine na teritoriji koju je okupirala Rusija, a protiv pripadnika organa za sprovođenje zakona otvoren je 651 slučaj izdaje i saradnje, rekao je ranije Zelenski.