Svijet

UKRAJINU ČEKA SUDNJI DAN - MEDVEDEV OŠTRO ZAPRIJETIO! Ne provocirajte, Krim da vam nije pao na pamet!

Autor Kristina Mitrović Izvor mondo.rs

Predsjednik Savjeta bezbjednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev je reagovao na vijest da Ukrajinci planiraju da napadnu Krimski most.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Rukovodstvo Ukrajine će odmah da dočeka Sudnji dan u slučaju napada na Krim. Ovo je u nedelju saopštio zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev.

"Pojedinačni uzvišeni krvavi klovnovi koji povremeno iskaču tamo sa nekim izjavama takođe pokušavaju da nam prijete – mislim na napad na Krim i tako dalje“, rekao je Medvedev na sastanku sa veteranima u Volgogradu, odgovarajući na pitanje o napretku specijalne vojne operacije. Kako je naglasio, posledice ovakvog djelovanja Ukrajine su očigledne.

"Ako se ovako nešto desi, svima će doći Sudnji dan - veoma brzo i jako. Biće veoma teško sakriti se. Ali, ipak, ovakvim izjavama nastavljaju da provociraju situaciju", rekao je zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Ruske Federacije.

Prema Medvedevu, prije ili kasnije Kijev može početi da shvata da će ciljevi specijalne vojne operacije, uključujući demilitarizaciju i denacifikaciju zemlje, biti ostvareni. Međutim, nada za ovo ostvarenje je "prilično slaba, jer se ponašaju na neadekvatan način“.

"Beskrajni pokušaji da se kampanja nastavi, kako sada kažu, do poslednjeg Ukrajinca – će sigurno dovesti do kolapsa postojećeg političkog režima, uprkos tome što pokušavaju da se vrate“, rekao je zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti.

Medvedev je trenutnu situaciju nazvao "veoma teškom stranicom moderne istorije“.

"Ali siguran sam da će Rusija časno izaći iz ovog testa, postati sve jača i jača. I ostvarićemo svoje ciljeve u ime razvoja naše zemlje, a kako ne bismo iznevjerili naše drage veterane koji su branili našu domovinu tokom Velikog otadžbinskog rata“, zaključio je političar.