Svijet

ZVANIČNO: PUTIN DOBIJA SAVEZNIKA! Sateliti pokazali crno na bijelo, ovo donosi prednost Rusiji - panika u UKRAJINI!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

"CNN" je došao u posjed ekskluzivnih satelitskih snimaka na kojima se vidi ruska delegacija koja je u posjeti Iranu dva puta u prethodnih mjesec dana zbog provjere dronova koji bi uskoro trebalo da se nađu u Ukrajini na strani ruske armije.

Izvor: YouTube/Printscreen/Resboiu TV/Profimedia

Iran će Rusiji uskoro poslati stotine bespilotnih letjelica, uključujući i one naoružane, prenosi "CNN". Američki savjetnik za nacionalnu sigurnost Džejk Salivan je rekao da imaju obavještajne podatke da će Iran uskoro poslati stotine bespilotnih letjelica, uključujući i one naoružane, u Moskvu za rat u Ukrajini i da će vršiti obuku ruskih vojnika za upravljanje dronovima.

Iran je počeo da prikazuje dronove "Shahed-191" i "Shahed-129", koji su poznatiji kao kao "UAV" ili bespilotne letjelice, Rusiji na aerodromu "Kashan" južno od Teherana u junu, rekli su američki zvaničnici za "CNN". Obe vrste dronova sposobne su da nose precizno navođene projektile.

Imamo informacije da se iranska vlada sprema da Rusiji dostavi nekoliko stotina bespilotnih letjelica uključujući naoružane bespilotne letjelice”, rekao je Sullivan.

Ocenjuje da je zvanična ruska delegacija nedavno dobila prezentaciju iranskih bespilotnih letjelica sposobnih za borbena dejstva.

Objavljujemo ove slike snimljene u junu koje pokazuju iranske bespilotne letjelice koje je delegacija ruske vlade vidjela tog dana. To ukazuje na interes Rusije za nabavku iranskih bespilotnih letjelica sposobnih za borbena dejstva”, rekao je zvaničnik.

Salivan je rekao da je, prema saznanjima Sjedinjenih Američkih Država, poseta u junu “bila prvi put da je ruska delegacija posetila ovaj aerodrom radi takve prezentacije”. Prema navodima visokih zvaničnika Bijele kuće, ruska delegacija je išla u još jednu posjetu Iranu 5. jula Salivan je dodao da nije jasno da li je Iran već isporučio neke dronove Rusiji. Napomenuo je da su iranske bespilotne letjelice koristili Huti u Jemenu za napad na Saudijsku Arabiju.

Tagovi