Svijet

NAKON ŠTO JE PODRŽAO PUTINA USLEDILA OŠTRA REAKCIJA: Oglasili se iz Kijeva - sproveli najstrožu meru!

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Zvaničan kijev oglasio se sa novim merama nakon što je Severna Koreja priznala LNR i DNR.

Izvor: Profimedia

"Ukrajina je odlučila da prekine svoje diplomatske odnose sa Severnom Korejom nakon što je Pjongjang priznao suverenitet Donjecke i Luganske Narodne Republike", navodi se u saopštenju ukrajinskog Ministarstva spoljnih poslova.

"Ovu odluku smatramo pokušajem Pjongjanga da potkopa suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine", saopšteno je iz ukrajinskog Ministarstva spoljnih poslova.

Ministarstvo je navelo da je kao odgovor na takav neprijateljski korak Severne Koreje Ukrajina odlučila da prekine sve diplomatske odnose sa vladom ove zemlje. Šef Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin izjavio je danas da je pokrenut proces uspostavljanja diplomatskih odnosa između republike i Severne Koreje.

Ambasador Severne Koreje u Rusiji Sin Hong Čol je 13. jula predstavio dokument o priznanju Donjecke Narodne Republike od Pjongjanga ambasadorki DNR u Moskvi Olgi Makejevi. Prethodno je ministar spoljnih poslova DNR Natalija Nikonorova rekla u utorak da su započeti pregovori sa Severnom Korejom o priznavanju suvereniteta DNR. 

Ambasada Severne Koreje u Moskvi je kasnije potvrdila da je Pjongjang priznao suverenitet Donjecke i Luganske Narodne Republike.

Tagovi