Svijet

AJKULA PONOVO PRIŠLA OBALI? Srpski turisti u Hurgadi dijele informacije među sobom, IZRONILA KOD ISTOG MJESTA?!

Autor Jovana Raičević Izvor Kurir.rs

Srpski turisti upozorili su da opasnost od napada ajkule u Hurgadi i dalje nije prošla, prenosi Kurir.

Izvor: Kurir/Profimedia, Shutterstock, Printscreen/Facebook

Nekoliko srpskih državljana podelilo je na Fejsbuk stranici "Egipat - info Ljetovanje" saznanja da je danas popodne primijećena ajkula blizu obale i sada su svi u strahu.

"Iz prve ruke izvještaj. Upravo smo vraćali peškire na plaži i vidjeli grupu ljudi koja posmatra more. Ovaj mali na peškirima isto. Pitali smo ga šta je tamo, a on je tiho rekao "ajkula". Otišli smo i vidjeli da je stvarno ajkula, malo posle bova, izranjala je nekoliko puta. Nadamo se da će prijaviti", napisala je jedna turistkinja koja se nalazi u Piramisi.

Izvor: Printscreen/Kurir/Facebook

Zabrana kupanja prema njenim riječima traje do 8. jula.

"Posle ovoga danas potrajaće vjerovatno i duže... Na plaži su blokade pri ulazu u more. Policija i čuvari ne daju da se uđe na plažu i da se snima. Kako čujem primijećena su još neka dešavanja u moru oko 19 sati. Neki su i vidjeli, ali su ih brzo izbacili sa plaže. Opisali su brzo i jako pomjeranje vode i sjenku od nekih dva metra, ali ja to nisam vidjela", dodala je turistkinja.

U komentarima su se javili i drugi turisti koji su potvrdili njenu priču i otkrili da su ih spasioci upozorili da je u pitanju ajkula i da je plaža zatvorena.

"Kad smo se šetali bili su policija i čuvari i zablokiran prilaz plaži... To je bilo oko 19.30, a čula sam da su je opet uočili, ali tad nisi mogao da prođeš. Neki su ušli na plažu, ali su ih tjerali", nadovezala se druga turistkinja.

"Ajkula jedna jedina. Rekli su na plaži da su im i spasioci rekli da jeste. Lijepo se vidjelo, izranjala nekoliko puta, Piramisa je blizu Tropitela i onog drugog gdje je Rumunka nastradala", navodi jedan turista.

Tagovi