Svijet

NOVI SKANDAL U BIJELOJ KUĆI: Isplivao tajni dokument - evo ko Bajdenu priča šta da radi

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Čudne pripreme predsjednika SAD.

Izvor: Profimedia

Predsjednik SAD, Džozef Bajden, je u četvrtak slučajno podigao papir na kome se nalazi detaljno opisano šta sve treba da uradi, sa posebno naglašenim detaljima koji se tiču samo njega. 

Fotograf je slučajno uhvatio objektivom ovaj dokument kada ga je Bajden držao  na sastanku sa rukovodiocima vetroindustrije, kojem je prisustvovao nakon što je preskočio jutarnji sastanak svoje administracije sa naftnim kompanijama o borbi protiv rekordnih cijena gasa. Detaljnu listu šta smije i kako da se ponaša pripremilo je njegovo osoblje kako prenosi "NY Post". Na primjer na listi piše "Zauzmi svoje mjesto", kao i da sve što ima da kaže kaže u okviru navjiše dva minuta.

Pripremljena uputstva za Bajdena pod naslovom "Vjetar na moru - redosljed događaja" govore Bajdenu da "uđe u Ruzveltovu sobu i pozdravi učesnike". Zatim, se na listi navodi "VI sjedite na VAŠE mjesto". Otkucana bilješka kaže da po dolasku novinara "VI dajete kratke komentare (2 minuta)". Kada novinari odu, "Liz Šuler, predsjednici, AFL-CIO, postavite pitanje", a zatim "zahvaljujete se učesnicima“" i "VI odlazite".

Ovo nije prvi put da se Bajden suočava sa pripremljenim beleškama iz svog tima. Bilo je i situacija kada se sukobio sa njima zbog pokušaja da ga kontrolišu, pogotovo nakon što su rekli da nije mislio ono što je rekao u martu kada je pozvao ruskog predsjednika Vladimira Putina da bude smijenjen sa vlasti zbog ruske invazije na Ukrajinu.

"Takozvana kampanja čišćenja, rekao je savjetnicima, potkopava ga i guši autentičnost koja je podstakla njegov uspon", objavio je NBC Nevs prošlog mjeseca.

Tagovi