Svijet

PANIKA U UKRAJINI! Sve je spremno, čeka se samo jedna stvar - Rusija priprema akciju kojom može da završi RAT!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Prema navodima medija, ruska mornarica se priprema za masovni raketni napad na Ukrajinu sa mora. Šest ruskih brodova koji imaju krstareće rakete nalaze se u Crnom moru i, prema pisanjima medija, pripremaju koordinisani "masovni" raketni napad na teritoriju Ukrajine.

Izvor: Facebook/screenshot/Liveuamap.com/YouTube/screenshot/spark

Ruska ratna mornarica se priprema za masovni raketni napad na Ukrajinu sa mora prema pisanjima medija. Šest ruskih brodova koji imaju krstareće rakete nalaze se u Crnom moru i, prema navodima medija, pripremaju koordinisani "masovni" raketni napad na teritoriju Ukrajine. Ne znaju se zasad potencijalne mete ovog napada koji Rusija priprema.

Ukrajinski Generalštab je saopštio da su ruski brodovi u toj oblasti proterani daleko od obale zbog "dobro izvedenih akcija" ukrajinske vojske koja je uspela da odbije napade neprijatelja, navodi ukrajinski državni mediji "Ukrinform".

Ukrajinska vojska je takođe upozorila da "ruski propagandisti" šire ozbiljne dezinformacije u vezi širenja "fake news-a" i uništavanja aerodroma i drugih važnih ukrajinskih vojnih objekata. Kijev je potvrdio da je skladište hrane uništeno usled ruskog raketnog napada na Odesu, najveću državnu luku na Crnom moru, prenosi "Reuters". Nisu potvrđene civilne žrtve. Prema navodima "Ukrajinske Pravde", ruska crnomorska flota ima tri broda sa krstarećim raketama i tri podmornice sa krstarećim raketama koje planira da aktivira za ovaj predstojeći napad.

Tagovi