Svijet

STRAŠNE OPTUŽBE RUSIJE! "Granatiranje Harkova izvodi ukrajinska vojska" - Kijev je opremio skladišta i PROVOCIRA!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Ministarstvo odbrane Rusije iznelo je šokantne tvrdnje na račun Kijeva. Navodi se u saopštenju ministarstva da ukrajinska vojska bombarduje civile i civilne objekte u Harkovu.

Izvor: anadolija/State Emergency Service of Ukraine

Ministarstvo odbrane Rusije izdalo je saopštenje povodom optužbi da ruska vojska bombarduje civile i civilne objekte. Ministarstvo navodi da je za to odgovorna ukrajinska vojska i da je cilj ovakvih optužbi da se stvori utisak da ruska vojska namerno granatira civile.

Načelnik centra za kontrolu nacionalne odbrane Mihail Mizincev rekao je na današnjem sastanku da su u tu svrhu jedinice Oružanih snaga Ukrajine rasporedile artiljerijsku bateriju koja povremeno gađa stambena naselja Harkova, prenosi "Interfax".

Prema dostupnim pouzdanim informacijama, kijevski režim u Harkovskoj oblasti organizovao je još jednu provokaciju protiv lokalnog stanovništva sa ciljem da naknadno optuži ruske jedinice za navodno neselektivne udare na civile“, dodao je on.

Mizincev je rekao i da su ukrajinske formacije opremile skladišta i artiljerijske položaje u gusto naseljenim delovima Kramatorska, odakle granatiraju naselja u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici i rusku vojsku kako bi izazvali uzvratnu vatru.

Tagovi