Svijet

JOŠ JEDAN SKANDAL U BRITANSKOJ VOJSCI - ZBOG ORGIJA IH NE ŠALJU NA KOSOVO: NATO general ne želi da ugrozi reputaciju?

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Još jedan skandal u britanskoj vojsci – padobranci zbog orgija ne idu na NATO vježbe na KiM.

Izvor: Profimedia

Zbog šokantnih snimaka na kojima se vide orgije britanskih vojnika otkazano se godišnje raspoređivanje stotine britanskih padobranaca u okviru misija NATO-a na Balkanu. U pismu generalima i komandantima, novi šef britanske vojske, general ser Patrik Sanders, rekao je da nije voljan da "rizikuje misiju i reputaciju vojske" slanjem u inostranstvo vojnika koji su učestvovali u inicidentu, prenosi Gardijan.

Kako mediji prenose osam padobranaca iz 16. britanske vazdušno-jurišne brigade je pod istragom nakon što su snimljeni u seksualnom odnosu sa ženom, civilom u kasarni Mervil u Kolčesteru u istočnoengleskoj grofoviji Eseks, dok su desetine drugih posmatrale taj čin.

Video snimci incidenta prikazuju odnose u različitim djelovima baze, a jedan od snimaka navodno prikazuje polugole vojnike kako se pozdravljaju dok jedan od njih ima intimne odnose sa crvenokosom ženom, piše San.

Iako je vojna policija utvrdila da nema elemenata za krivično gonjenje, general Sanders je rekao da je ta aktivnost mogla biti protumačena kao "ocrnjivanje žena" i da je "u suprotnosti sa vojnim vrijednostima i standardima", izvijestio je list Tajms, koji je imao uvid u pismo.

List navodi da se vjeruje da je žena krišom boravila u kasarni čak 31 put za pet mjeseci. Ističe se da je incident uslijedio nakon niza drugih slučajeva lošeg ponašanja tokom vježbe u Sjevernoj Makedoniji u maju, kada su pripadnici Trećeg padobranskog bataljona optuženi za "neprofesionalno ponašanje" tokom vježbe, zajedno sa vojnicima iz drugih jedinica.

Umjesto na desetodnevnu vojnu vežbu NATO-a u Bosnu i Hercegovinu i na Kosovu i Metohiji, od padobranaca se traži da "razmisle o tome gdje nisu ispunili očekivanja od britanske vojske".

Tagovi