KRVAVI RASPLET

"RUSI SAD KONTROLIŠU SKORO CIO GRAD!" Ukrajinski zvaničnik poslao dramatičnu PORUKU! Radi se o strateški bitnoj tački

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Guverner Luganske oblasti saopštio je da ruske snage kontrolišu veći dio Sjeverodonjecka, bitne strateške tačke rata u Ukrajini i objasnio da više nema mogućnosti za evakuaciju stanovništva.

Izvor: YouTube/SkyNews

Ruske snage sada kontrolišu „veći dio“ Sjeverodonjecka na istoku Ukrajine, koji je bio poprište žestokih bitaka proteklih dana, saopštio je lokalni zvaničnik.

Nažalost, sada ruske trupe kontrolišu veći dio grada“, rekao je u video snimku guverner Luganske oblasti Sergij Gajdaj. On je rekao da je "90 odsto" grada uništeno.

Izvor: YouTube/SkyNews

Gajdaj je saopštio i da sada „nema mogućnosti da se napusti Sjeverodonjeck“. On je objasnio da ukrajinska vojska i dalje „drži odbranu na svojim trenutnim pozicijama“, te da nije u opasnosti da bude „opkoljena“.

Strah da će naša vojska negdje biti opkoljena... To se neće dogoditi“, rekao je on i dodao da vojnici „stalno komuniciraju“ sa ukrajinskim vlastima.

Autobus za evakuaciju morao je da obustavi odvođenje ljudi iz Sjeverodonjecka u ponedjeljak nakon što je francuski novinar, koji je putovao s njima, ubijen u ruskom granatiranju.

Tagovi