Svijet

PUTIN I ZELENSKI OČI U OČI! Svi gledaju u jednog čovjeka koji bi mogao da okonča RAT U UKRAJINI!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski sprema je da prihvati predlog turskog predsjednika Redžipa Tajipa Erdogana koji želi u Istanbulu da organizuje sastanak njega, predstavnika Evropske unije, Ujedinjenih nacija i ruskog predsjednika, Vladimira Putina.

Izvor: Profimedia

Prema navodima medija, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski sprema je da prihvati predlog turskog predsjednika Redžipa Tajipa Erdogana koji želi u Istanbulu da organizuje sastanak njega, predstavnika Evropske unije i ruskog predsjednika, Vladimira Putina. To je u utorak objavio ukrajinski novinski portal "Vijesti" koji je citirao člana pres službe predsjednika Ukrajine Serhija Nikiforova.

Prema njegovim riječima, u pitanju je načelno prihvatanje jednog takvog susreta, prenosi ruska novinska agencija "TASS". Prema saopštenju iz kancelarije turskog predsjednika, Erdogan je rekao ukrajinskom predsjedniku Zelenskom da je Turska spremna da nastavi sa naporima da bude posrednik u mirovnom dijalogu između Rusije i Ukrajine.

Da podsjetimo, telefonski razgovor su u ponedjeljak obavili Erdogan i Putin. Turski predsjednik je ponudio da se u Istanbulu organizuje sastanak kojem bi prisustvovali predstavnici Rusije, Ukrajine, Evropske unije i Ujedinjenih nacija.