Svijet

KIDNAPOVANJE MINISTRA ODBRANE NATO-A JE U PLANU?! Ruski poslanik javno priznao: "Dođe kod Zelenskog, završi u Moskvi"

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Oleg Morozov, dugogodišnji poslanik i član partije Jedinstvena Rusija je predložio da treba da se otme jedan ministar u NATO-a.

Izvor: Profimedia

Dugogodišnji poslanik i član Putinove partije "Jedinstvena Rusija", Oleg Morozov je predložio otmicu jednog od ministara odbrane NATO zemalja. Prema predlogu Morozova, NATO ministra bi trebalo oteti kada bude došao u Ukrajinu a zatim bi ga, kako kaže, trebalo odvesti u Moskvu gdje bi ga ispitali o tome i tome kakva naređenja Zapad daje Kijevu, prenio je Rojters.

Morozov, koji je prvi put postao poslanik od 1993. godine, rekao je da snabdijevanje Ukrajine oružjem sa Zapada predstavlja direktnu prijetnju Rusiji, zbog čega će Moskva možda morati da preispita vojne ciljeve.

"Znate, možda je to fantastična zavjera koju spremam... da će u bliskoj budućnosti, u nekom trenutku, ministar odbrane neke NATO zemlje da dođe u Kijev da priča sa Zelenskim. Samo, znate, neće ni doći do tamo. Probudiće se negdje u Moskvi", kazao je Morozov za državni kanal Rosija-1.

Voditeljka Olga Skabejeva je upitala poslanika: "Da li mislite da ga kidnapujemo?"

"Da. A onda bismo mogli da saznamo ko izdaje kakva naređenja i ko je odgovoran za konkretne stvari. To nije tako nezamisliva slika. U svetu vladaju trenutno druga pravila. Da pustimo malo sve te ratne ministre koji se okupljaju u Kijevu da porazmisle kako bi im bilo da se probude u Moskvi", dodao je Morozov.

Kijev je od početka ratnih sukoba između ostalih posjetio u aprilu američki ministar odbrane Lojd Ostin, koji je bio u društvu državnog sekretara Entonija Blinkena.

Tagovi