Svijet

UPOZORENJE IZ AMERIKE - MOGUĆ JE TREĆI SVJETSKI RAT: "Neće ličiti ni na jedan drugi", jedna vrsta oružja izazvala paniku

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Donald Tramp prognozira da sukob između Ukrajine i Rusije može da preraste u treći svjetski rat, kao i da SAD nikada nije bila u lošijoj poziciji.

Izvor: Profimedia

Bivši američki predsednik Donald Tramp upozorio je učesnike skupa u Vajomingu da bi sukob između Ukrajine i Rusije mogao da preraste u Treći svjetski rat, koji "ne bi ličio ni na jedan drugi“.

"Možda ćete završiti sa Trećim svjetskim ratom zbog gluposti onoga što govorimo i onoga što radimo. Nikad nisam mislio da će to biti moguće", rekao je on.

On je predvidio da će to "biti kao nijedan drugi rat“ zbog "modernizovanog i potpuno novog nuklearnog oružja“.

Tramp je rekao da je "mnogo toga počelo povlačenjem američkih trupa iz Avganistana".

"Mislim da naša zemlja nikada nije bila u lošijoj poziciji, u slabijoj, patetičnijoj poziciji, a mnogo toga je krenulo od načina na koji smo se povukli iz Avganistana“, rekao je on i dodao: "Kada sam bio predsjednik bili smo poštovani. Niko nije išao sa nama da ratuje. Nismo morali da idemo u rat da bi ljudi znali da smo najtvrđi i najjači. Uradili smo to na mnogo drugačiji način", rekao je Tramp.

Tagovi