Svijet

HAOS NA MREŽAMA ZBOG PUTINOVIH FOTOGRAFIJA: "Sve je lažirano" - jedna stvar izazvala veliku sumnju

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Korisnici na društvenim mrežama smatraju da je posjeta Vladimira Putina vojnoj bolnici izrežirana, kao i da to nisu bili ranjeni borci.

Izvor: YouTube/The Sun

Prije nekoliko dana iz Rusije je poslata fotografija na kojoj se vidi kako predsjednik Vladimir Putin, u pratnji ministra odbrane Sergeja Šojgua, posećuje ranjene ruske vojnike u vojnoj bolnici Mandrik u Moskvi. Mnogi su odmah prokomentarisali da je sve lažirano i da muškarci u bolničkim pidžamama na fotografijama izgledaju napeto, a takođe se ne vide očigledne povrede tipične za vojnike koji su povrijeđeni u ratnim zonama. Štaviše, stajali su ispred Putina, postrojeni i uspravni.

Nakon što je pratnja rekla Putinu da jedan od ranjenih vojnika želi da se vrati na ratište, on ga je upitao da li zaista namjerava da nastavi da služi, a vojnik je odgovorio: "Naravno!“

Putin, koji je preko odijela nosio bijeli mantil, rekao je: "Naravno da hoćeš“.

Jednog od vojnika postrojenih pored kreveta, ruski lider je pitao za porodicu, odakle je i u kojoj jedinici se borio i potom zaključio da će mu "sin biti ponosan na tatu“.

Međutim, nakon tog zvaničnog saopštenja na Tviteru se pojavilo nekoliko fotografija koje sugerišu da je cio sastanak bio namješten, odnosno da je jedan od pacijenata koji se slikao sa ruskim liderom, već tokom Putinove posjete fabrici, glumio radnika.

"Putin je sreo ranjenog vojnika koji je, nekim čudnim sticajem okolnosti, takođe fabrički radnik kojeg je ranije sreo“, sarkastično je napisao na Tviteru Adam Rang, Putinov neistomišljenik koji živi u Estoniji.

Ukrajinski trkač Igor Šuško podijelio je kompilaciju fotografija za koje tvrdi da se vide ljudi koji su se godinama stalno pojavljivali na Putinovim navodnim direktnim okupljanjima sa radnicima i građanima.

"U slučaju da se pitate kako Putin može da rizikuje da bude u prisustvu običnih Rusa, morate znati da to nikada ne čini“, napisao je Šuško.

Telegram kanal General SVR, koji navodno vodi bivši špijun KGB-a, takođe navodi da Putin nije posjetio vojnu bolnicu u Moskvi, ali je video svoj obilazak 'ranjenih vojnika' snimljen uz rezervne kopije.

"Putin i FSB su svakako mađioničari i iluzionisti, ali su još daleko od Dejvida Koperfilda“, ironično je rekao.