Svijet

ZATEČEN UŽAS U RAZORENOM MARIJUPOLJU! Ukrajinci objavili: Tijela 200 ljudi nađena u podrumu, širi se nesnosan smrad

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Petro Andrjuščenko, savjetnik gradonačelnika Mariupolja, rekao je da su tijela koja su se raspadala ostavila smrad u komšiluku.

Izvor: Profimedia

Radnici su pronašli 200 tijela u raspadnutom stanju u podrumu stambene zgrade koja se srušila u Mariupolju, tvrde ukrajinski zvaničnici.

Petro Andrjuščenko, savjetnik gradonačelnika Mariupolja, rekao je da su tijela koja su se raspadala ostavila smrad u komšiluku.

Rusija je nedavno preuzela punu kontrolu nad Mariupoljom. Opkoljeni grad je doživio neka od najgorih bombardovanja u ratu, a nedavno završena, višenedjeljna opsada čeličane Azovstal dovela je do toga da su se ukrajinske snage predale kako bi bile registrovane kao ratni zarobljenici.

Saopštenje o pronalasku tijela u Marijupolju objavljeno je nekoliko sati pošto je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski optužio Rusiju da vodi "totalni rat" u Ukrajini, odnosno da nastoji da maksimalizuje broj ljudskih žrtava i uništenje infrastrukture.

Sukob je počeo sa očekivanjima da bi Rusija mogla za svega nekoliko dana ili nedelja da ostvari pobjedu u ratu, ali ju je snažan ukrajinski otpor, potkrijepljen zapadnim oružjem i pomoći, primorao da umanji ciljeve.

Tagovi