Svijet

ZBOG NJEGOVE STOLICE, MLADI IDU U SIGURNU SMRT! Kadirov uperio prst u Zelenskog i poslao ULTIMATUM ukrajinskim vojnicima

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Lider Čečenije Ramzan Kadirov ponovo se oglasio na svom Telegram kanalu i tom prilikom je poslao poruku svim Ukrajincima.

Izvor: Profimedia

Lider Čečenije Ramzan Kadirov istakao je danas da su hiljade mrtvih i još više povređenih ukrajinskih vojnika, od kojih mnogi nikada ranije nisu držali oružje, slali na front "kao topovsko meso" kako bi Vladimiru Zelenskom sačuvali "toplu stolicu", prenela je RIA.

Kadirov je na svom Telegram kanalu objavio ispitivanje zarobljenog ukrajinskog vojnika, koji je rekao da se hrana vojnicima ne donosi baš redovno, da je bilo nekoliko kutija municije, i samo jedna radio stanica.

"Mlade ljude, koji nikada ranije nisu držali oružje u rukama, slali su na front kao topovsko meso. Hiljade mrtvih ukrajinskih vojnika i još više ranjenih. I sve to zbog čega? Upravo u to idu mladi Ukrajinci, u sigurnu smrt", napisao je Kadirov u komentaru na video.

On je napomenuo da ukrajinski vojnici i dalje imaju izbor, mogu dobrovoljno da predaju oružje i vrate se svojim porodicama. Šef Čečenije ih je savetovao "da ne odlažu odluku" jer se ofanziva "oslobodilačke vojske odvija izuzetno brzo", prenela je RIA.

Kadirov je takođe istakao da broj ukrajinskih vojnika koji su shvatili pravu suštinu kijevskog režima raste svakog minuta. "Oni odbijaju da umru braneći interese marionetske države. Razumem ih, jer su prevareni, kao i milioni njihovih sunarodnika.