Svijet

NAJSMRTONOSNIJI NAPAD NA UKRAJINU DO SAD! Visokoprecizne rakete RAZNJELE ovaj grad - pronađeno 87 leševa pod ruševinama!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Zelenski nije precizirao da li su žrtve napada bile vojne ili civilne.

Izvor: anadolija/State Emergency Service of Ukraine

U ruskom napadu na grad Desnu prošlog utorka poginulo je 87 ljudi, izjavio je danas ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski, što je do sada najsmrtonosniji napad ruskih vazduhoplovnih snaga na ukrajinsku vojsku, a više od 150 tijela pronađeno je u oblasti Harkov.

Na dan napada, portparol ruske vojske rekao je da su visokoprecizne rakete dugog dometa pogodile ukrajinske rezervne snage u centru za obuku u blizini Desne, u sjevernoj ukrajinskoj oblasti Černigov i drugde.

Pod ruševinama pronađeno 87 leševa

Zelenski nije precizirao da li su žrtve napada bile vojne ili civilne. U blizini grada se nalaze kasarna i baza za obuku, piše Rojters.

"Danas smo završili radove u Desni. Pod ruševinama u Desni bilo je 87 žrtava. 87 leševa", rekao je Zelenski u video-linku za sastanak svjetskih poslovnih lidera u Davosu.

150 tijela u Harkovu

Ukrajinski spasioci pronašli su više od 150 tijela u oblasti Harkova na 98 lokacija ispod ruševina nastalih nakon ruskog bombardovanja, javila je španska novinska agencija EFE, a prenijela slovenačka STA.

"Nažalost, ispod ruševina smo pronašli više od 150 tijela, a tokom operacije naše jedinice su spasile više od 250 ljudi", rekao je Anatolij Torjanik, zamjenik šefa Državne službe za vanredne situacije u Harkovu.

Tri vojna inženjera i dva spasioca poginula su na dužnosti.

Tagovi