Svijet

POZNATA SUDBINA EVAKUISANIH ZAROBLJENIKA IZ AZOVSTALJA: Rusi će im suditi za sve zločine, a evo i gdje!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Kako Gardijan prenosi, ratnim zarobljenicima iz čeličane će suditi sud u samoproglašenoj Narodnoj Republici Donjeck.

Izvor: Printscreen/RT

Zarobljenim ukrajinskim vojnicima iz "Azovstalja" u Marijupolju sudiće tribunal u separatistikom Donjecku, prenio je "Gardijan" pozivajući se na izvještaje prenijete preko novinske agencije "Interfaks".

Ti izvještaji navode da je lider proruskih separatista u Donjecku rekao da će svim ratnim zarobljenicima iz čeličane suditi sud u samoproglašenoj Narodnoj Republici Donjeck.

Lider samoproglašene Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin izjavio je i ranije, u srijedu, kako su preneli lokalni ruski mediji, da će sud odlučiti o sudbini ukrajinskih vojnika koji su se predali u čeličani "Azovstalj" u Marijupolju.

Podsjetimo, više od 1.700 ukrajinskih vojnika iz čeličane Azovstalj nalazi se u ruskom pritvoru od 16. maja, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane. Među njima su i ranjeni vojnici, od kojih su neki odvedeni na liječenje u Novoazovsk, u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici.

Zvaničnici Ukrajine su nedavno istakli da bi se zarobljeni vojnici mogli vratiti kući putem razmjene, a predsjednik Vladimir Zelenski je takođe izrazio nadu da će spasiti živote vojnika, rekavši: "Ukrajini su potrebni živi ukrajinski heroji".

Tagovi