Svijet

UNUTRAŠNJI RASKOL TRESE SAD?! Nesuglasice u vezi pomoći Ukrajini, šok izjava kongresmena - "NISAM ZNAO DA SMO U RATU"!

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Republikanski kongresmen iz Teksasa Čip Roj optužio je kolege da su umešali Sjedinjene Američke Države u rat u Ukrajini kako bi se osećali bolje u svojoj koži.

Izvor: Shutterstock/Drop of Light/

Čip Roj, republikanski kongresmen iz Teksasa, optužio je kolege iz tog zakonodavnog tela da su umešali Sjedinjene Američke Države u rat u Ukrajini kako bi se osećali dobro u svojoj koži. On je te optužbe uputio i republikancima a i demokratama, a posebno je kritikovao predstavnika kongresne većine Stenija Hojera koji je prošlog petka izjavio da je "SAD u ratu".

"Kada sam čuo lidera većine kako kaže 'vreme za rat', upitao sam se kada smo mi to glasali uopšte za to da idemo u rat", upitao je Roj.

Roj je nastavio sa kritikama na račun kongresa.

"Ako ćemo da vodimo posrednički rat i ako ćemo da damo Ukrajini 40.000.000.000. dolara samo zato što hoćemo da izgledamo 'fensi' sa plavo-žutim zastavicama, i kako bismo se osećali dobro u vezi nas samih, možda bi zapravo trebalo da imamo neku debatu o tome ovde u ovoj komori", dodao je Roj.

On je samo jedan od pedesetsedam kongresmena republikanaca koji su glasali protiv davanja vojne i ekonomske pomoći Ukrajini u vrednosti od četrdeset milijardi dolara. Ipak, taj predlog je prošao i usvojen je sa 368 glasova ZA, a 57 je bilo protiv. Predlog je poslat Senatu na odobrenje gde se takođe očekuje da će dobiti podršku.

Tagovi