Svijet

ZAHAROVA ZAPRETILA - BIĆE GLADI U SVETU, SVE ZBOG VAS: Ako ne shvatate, "ili ste glupi ili namerno obmanjujete"!

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije je rekla da preti globalna kriza sa hranom zbog uvedenih sankcija Rusiji.

Izvor: YouTube/printscreen/Sky News

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova odgovorila je na reči nemačke šefice diplomatije Analene Burbok, koja je optužila Rusiju za predstojeću prehrambenu krizu. Zaharova je rekla da je to posledica sankcija koje je Zapad uveo Rusiji.

Analena Burbok je ranije rekla da bi moglo da dođe do globalne gladi zbog situacije u Ukrajini, "zbog delovanja Rusije, isporuke su obustavljene, cene naglo rastu".

"Cene rastu zbog sankcija koje je uveo Zapad, pod pritiskom Sjedinjenih Država. Ovo je direktan razlog zašto cene rastu. Ako to ne razumete znači ili da je u pitanju vaša glupost, ili namerno želite da obmanjujete javnost“, napisala je Zaharova na Telegram kanalu.

A ako uzroke stavimo u širi kontekst, onda je kolaps ukrajinske države takođe delo Zapada. U tome su učestvovali, između ostalog, i prethodnici gospođe Burbok, koji su se ne samo mešali u situaciju u ovoj zemlji, već su lično pravili unutrašnju i spoljnu politiku Ukrajine“, naglasila je Zaharova.

Ranije je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev, govorio o posledicama sankcija protiv Ruske Federacije, kada je rekao da bi one dovele do jake međunarodne prehrambene krize koja bi neke zemlje dovela do gladovanja.

Tagovi