Svijet

RUSI OTKRILI ODAJU ZA MUČENJE? Pogledajte gdje tvrde da su se NEONACISTI u Ukrajini drogirali, pa masakrirali ljude!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Ruske snage bezbjednosti koje djeluju u oblasti Herson otkrile su, kako tvrde, improvizovanu komoru za mučenje za koju navode da su je koristili ili neonacistički borci ili ukrajinska vojska.

Izvor: Screesnhot/Youtube/The Sun

Izvor iz bezbjednosne službe Rusije je za Sputnjik rekao da je objekat u kome se nalazi tijelo čovjeka u ruskoj vojnoj uniformi sa odsječenim nogama pronađen u selu Zelenovka, koje je oko sedam kilometara udaljeno od grada Hersona u Ukrajini.

"Masakrirano tijelo, vjerovatno ruskog vojnika, pronađeno je u podrumu kafića 'Stari hrast' pored magistralnog puta M-14 u Zelenovki. Na tijelu su ostaci specijalne vojne odjeće koju koriste Oružane snage Rusije. Tijelo nema noge, ima tragove torture, i ima ispresjecan grkljan", rekao je izvor.

Navode da je tijelo pronađeno kako leži na protivtenkovskoj mini, sa TNT-om koji je takođe bio postavljen u tom području, a takva postavka je napravljena kako bi ubila onog ko ga pronađe. Navodi se da su tu pronađeni i špricevi, za koje se vjeruje da su korišćeni za drogiranje žrtava, kao i velika količina plastičnih kutija za skladištenje američkih protivtenkovskih sistema "Javelin".

Vlasti u Rusiji i Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici godinama gaje sumnje o tome da su ukrajinski ultranacionalistički bataljoni i regularna vojska počinili ratne zločine u Donbasu, uključujući mučenje i ubistva civila i pripadnika policije Donbasa u mreži tajnih zatvora.

Mediji u Rusiji su prenosili vijesti o tome da su ukrajinske vojne snage snimile i objavile video na kojima poziraju sa nečim što je izgledalo kao ruski ratni zarobljenici koji leže u lokvi krvi vezanih ruku, kao i navodnu izjavu ukrajinskog plaćenog borca, koji je danskim medijima potvrdio da ukrajinske snage ubijaju ruske ratne zarobljenike. Dok je ruskim medijima u fokusu to da je ukrajinska vojska počinila nebrojene ratne zločine, medijima u Ukrajini i medijima u zemljama koje pružaju podršku Kijevu u fokusu je to da su ruski vojnici počinili nečuvena zlodjela na ratištu, pa čak i genocid.

Pogledajte snimak koji su zabilježili ruski vojnici o tajnoj ukrajinskoj prostoriji za mučenje:

Tagovi