Svijet

ESKALIRAO SUKOB - NEMA IZVINJENJA! Oglasili se Rusi nakon izjave Lavrova, pa uputili OVE REČI Izraelcima!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Izraelci su tražili izvinjenje zbog reči ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova.

Izvor: Profimedia

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova nije se izvinilo za izjavu ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova o "Hitleru koji je imao jevrejsku krv", ali je saopštilo da su nastavili sa diplomatskim napadom na Izrael.

"Obratili smo pažnju na neistorijske izjave izraelskog ministra spoljnih poslova Jaira Lapida, koji u velikoj meri objašnjava činjenicu da aktuelna izraelska vlada nastavlja da podržava neonacistički režim u Kijevu", tvitovalo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Oni su takođe objavili vezu do podužeg eseja u kojem se navode tvrdnje koje, prema ruskoj strani, dokazuju ukrajinski antisemitizam i lekciju iz istorije da, kažu Rusi, postoje dokazi o saradnji Jevreja sa nacistima uoči Holokausta.

Šta je rekao Lavrov, a šta izraelski šef diplomatije?

Ruski ministar spoljnih poslova rekao je u nedelju u intervjuu za italijansku televiziju da nacistički diktator Adolf Hitler ima jevrejske korene, dodajući da su "najžešći antisemiti obično Jevreji".

Usledila je žestoka reakcija Izraela. Ministar spoljnih poslova zemlje nazvao je izjavu Lavrova "neoprostivom i skandaloznom", a ruski ambasador u Izraelu je pozvan na razgovore. Izrael je zatražio izvinjenje Rusije.

Tagovi