Svijet

PADAJU KAO MUVE - RUSI OBORILI JOŠ JEDAN UKRAJINSKI BORBENI AVION! Žestoka borba se vodila na nebu, pao MiG-29

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Ukrajinski lovac MiG-29 oboren je tokom vazdušne bitke kod Slavjanska.

Izvor: YouTube/Printscreen/TangoSix

Ruski vojni piloti oborili su ukrajinski borbeni avion MiG-29, rekao je portparol Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov, prenela je RIA.

"Ukrajinski lovac MiG-29 oboren je tokom vazdušne bitke kod Slavjanska", rekao je on. Pored toga, snage PVO oborile su dve taktičke rakete Točka-U u blizini sela Petrivske u LNR, kao i deset dronova u oblastima Harkova, Hersona, Zaporožja, u DNR i u oblasti Luganska.

Visokoprecizne rakete sa vazdušnim lansiranjem uništile su 38 vojnih objekata u jednom danu: četiri komandna mjesta, 30 uporišta i oblasti tehnike i tri skladišta naoružanja u oblastima Pervomajskog i Iličevke, kao i protivvazdušnu raketu Osa AKM sistem i MLRS baterija u oblasti Arhangelovke.

"Ukupno, od početka specijalne vojne operacije uništeno je, 146 letjelica, 112 helikoptera, 683 bespilotne letjelice, 281 protivvazdušni raketni sistem, 2.756 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 316 višecijevnih raketnih bacača, 1.234 minobacačke puške i poljske artiljerije, kao i 2.563 jedinice su uništene specijalna vojna vozila", zaključio je Konašenkov.

Tagovi