Svijet

RUSIJA ZADALA NOVI UDARAC AMERIKANCIMA: Objavljene rigorozne zabrane, a biće na snazi - ZAUVEK!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Rusija je zabranila ulazak u zemlju Kamali Haris, Cukerbergu i drugim istaknutim Amerikancima.

Izvor: Profimedia

Rusija je proširila zabranu ulaska u zemlju za 29 američkih zvaničnika, poslovnih ljudi i novinara u znak odmazde za sankcije uvedene zbog sukoba u Ukrajini.

Na listi sankcija, koju je objavilo rusko ministarstvo spoljnih poslova, nalaze se, između ostalih, potpredsednica SAD Kamala Haris, osnivač Fejsbuka Mark Cukerberg, zamenica ministra odbrane Ketlin Hiks i portparol Pentagona Džon Kirbi, kao i njihovi bračni partneri.

"Rukovodioci, biznismeni, stručnjaci i novinari koji oblikuju rusofobičnu agendu, kao i supružnici brojnih visokih zvaničnika" su zabranjeni kao odgovor na antiruske sankcije koje pogađaju porodice zvaničnika, naučnika, kulturnih i poslovnih ličnosti , saopštilo je u četvrtak Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

"Ovim pojedincima je zabranjen ulazak u Rusku Federaciju", navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova, u kojem se dodaje da će zabrana ostati na snazi "zauvek".

Rusija je već sankcionisala Blinkena, Salivana, sekretara odbrane Lojda Ostina, predsednika Združenog generalštaba generala Marka Milija, direktora CIA Vilijama Bernsa, portparolku Bele kuće Džen Psaki, bivšu državnu sekretarku Hilari Klinton, kao i samog predsednika Džoa Bajdena i njegovog sina Hantera. Oni su stavljeni na crnu listu Moskve sredinom marta, kao odgovor na američke sankcije.