Svijet

RUSI POSLALI HITAN ULTIMATUM UKRAJINSKOJ VOJSCI! Ako ne prihvatite čeka vas PAKLENA sudbina!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Ministarstvo Rusije pozvalo ukrajinsku vojsku da se preda.

Izvor: Profimedia

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije pozvalo je ukrajinsku vojsku da se preda, a ne da se bori za ideje nacizma i garantuje im život, izjavio je u utorak načelnik Centra za kontrolu nacionalne odbrane Ruske Federacije general-pukovnik Mihail Mizincev.

"Ne iskušavajte svoju sudbinu, već donesite jedinu ispravnu odluku da odmah prekinete neprijateljstva i položite oružje, gdje god da vas vaši 'kustosi' natjeraju da se borite za ideje nacizma. Ruska Federacija svakom od vas garantuje očuvanje života i poštovanje svih normi Ženevske konvencije o postupanju sa ratnim zarobljenicima, kao što se to već desilo sa vojnim licima Oružanih snaga Ukrajine, koja su se prethodno predala u Marijupolju", rekao je Mizincev.

On je napomenuo da ovu hitnu izjavu treba odmah objaviti i saopštiti Ujedinjenim nacijama, OEBS-u, Međunarodnom komitetu Crvenog krsta i drugim međunarodnim organizacijama putem svih raspoloživih informacionih izvora.

"Još jednom pozivamo zvanične vlasti Kijeva da pokažu opreznost, daju odgovarajuća uputstva militantima da zaustave besmisleni otpor i napuste centar otpora. Ali shvatajući da neće dobiti takva naređenja i komande od kijevskih vlasti, pozivamo ih da sami donesu takvu odluku i polože oružje", rekao je Mizincev.

Pored toga, napomenuo je, ruska strana apeluje na sve vojne pripadnike Oružanih snaga Ukrajine i strane plaćenike - "uz ciničan stav kijevskih vlasti, sve vas čeka nezavidna sudbina", prenosi RIA Novosti.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, Oružane snage napadaju samo vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe i od 25. marta su završile glavne zadatke prve etape - značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj u ruskom vojnom resoru nazvan je oslobođenje Donbasa.

Tagovi