Svijet

"U SLUČAJU DALJEG OTPORA, SVI ĆE BITI UBIJENI!" Rusi OŠTRO ZAPRIJETILI - Ignorisali ste ultimatum, desiće se ELIMINACIJA

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Oglasilo se ministarstvo odbrane Rusije!

Izvor: Privatna ahiva

Ministarstvo odbrane Rusije zaprijetilo je u nedelju "eliminacijom" vojnika otpora koji se i dalje bore u opkoljenom gradu Mariupolju na jugozapadu Ukrajine, pošto je potvrdilo da je ultimatum, kojim se zahtijeva njihova predaja, ignorisan.

U saopštenju se navodi da su ukrajinski vojnici opkoljeni u gigantskoj čeličani u gradu pozvani "da dobrovoljno polože oružje i predaju se kako bi spasli svoje živote".

"Međutim, kijevski nacionalistički režim je, prema presretnutom radiju, zabranio pregovore o predaji", tvrdi ministarstvo.

Ministarstvo je takođe tvrdilo da prema ukrajinskim vojnicima koji su se prethodno predali, "postoji do 400 stranih plaćenika koji su se pridružili ukrajinskim snagama" zarobljenih u čeličani, uključujući, kako je rečeno, Evropljane i Kanađane.

"U slučaju daljeg otpora, svi će biti eliminisani", navodi se.

Ministarstvo odbrane tvrdi da je u poslednjim ruskim napadima uništeno na desetine vojnih objekata na istoku Ukrajine. To uključuje skladišta goriva i municije, saopštilo je ministarstvo, oko Sjeverodonjecka, Kremine i drugih gradova u oblastima Luganska i Donjecka.

Takođe se tvrdi da je ruski sistem PVO oborio 10 ukrajinskih bespilotnih letjelica u regionu Donbasa.

Tagovi