Svijet

VELIKI UDARAC ZA PUTINA - UBIJEN JOŠ JEDAN RUSKI GENERAL?! "Poginuo je herojskom smrću, žrtvovao je život zbog OVOGA!"

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Guverner Sankt Peterburga Aleksandar Beglov potvrdio je smrt još jednog ruskog generala.

Izvor: Profimedia

U napadu je ubijen još jedan ruski general, kaže ruski zvaničnik. Guverner Sankt Peterburga Aleksandar Beglov potvrdio je smrt još jednog ruskog generala u jeku ukrajinske invazije na svečanosti u subotu, javili su ruski mediji.

"Zamjenik komandanta 8. armije, general-major Vladimir Petrovič Frolov, poginuo je u borbama protiv Ukrajine", izvijestila je ruska novinska agencija pozivajući se na pres-službu administracije Sankt Peterburga.

"Danas se opraštamo od pravog heroja. Vladimir Petrovič Frolov je poginuo herojskom smrću u borbi sa ukrajinskim nacionalistima", rekao je gubernator Aleksandar Beglov, prenijela je ruska državna novinska agencija Tass pozivajući se na pres-službu.

"Žrtvovao je svoj život da djeca, žene i starci u Donbasu ne čuju zvuk bombardovanja. Da prestanu da čekaju smrt i odlaze od kuće, da se pozdrave kao da je poslednji put."

Prema peterburškim onlajn novinama Fontanka, guverner je Frolova nazvao "pravim patriotom" i "hrabrim" čovjekom, on je "ispunio svoju vojnu i humanitarnu dužnost".

Nekoliko drugih ruskih generala i najvišeg vojnog osoblja navodno je ubijeno u toku ruske ofanzive na njenog susjeda, uključujući zamjenika komandanta 41. kombinovanih oružanih snaga Centralnog vojnog okruga Andreja Suhovtskog; General-major Vitalij Gerasimov, general-potpukovnik Jakov Rezancev i pukovnik Sergej Suharev, komandant elitnog 331. gardijskog vazdušno-desantnog puka.

Rusija, koja nije uspjela u svojim početnim pokušajima da zauzme Kijev, sada se priprema za ponovnu ofanzivu u istočnom ukrajinskom regionu Donbasa.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski upozorio je u intervjuu ukrajinskim medijima da bi pregovori između Rusije i Ukrajine mogli da se okončaju ako Rusija ubije preostale ukrajinske snage u Mariupolju.

Tagovi