Pogubili ih Rusi

HOROR! ISPLIVALE FOTOGRAFIJE TIJELA MUŠKARACA SA VEZANIM RUKAMA! Ukrajinci pronašli KOMORU ZA MUČENJE

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Zvaničnici iz kancelarije generalnog tužioca Ukrajine saopštili su da su u saradnji sa policijom pronašli "komoru za mučenje" u gradu Buča.

Izvor: Profimedia

Ukrajinski zvaničnici pokazali su međunarodnim medijima tijela petorice muškaraca sa vezanim rukama na leđima koja su pronađena u "komori za mučenje" u Buči, predgrađu Kijeva koji su nedavno ponovo zauzele ukrajinske snage. Zvaničnici iz kancelarije generalnog tužioca Ukrajine saopštili su da su u saradnji sa policijom pronašli "komoru za mučenje" u gradu Buča.

"U okviru postupka Kijevskog regionalnog tužilaštva i okolnih tužilaštava Kijevske oblasti, istražuje se krivični postupak zbog kršenja zakona i običaja ratovanja", navodi se u objavi. Ukrajinski zvaničnici rekli su da su tijela petorice muškaraca pronađena u podrumu "dječjeg sanatorijuma". Njihove smrti istražuju se kao ratni zločin, prenosi Insider.

"Vojnici ruskih oružanih snaga mučili su, a onda ubili nenaoružane civile. Preduzimaju se sve mjere da se utvrde okolnosti svakog ratnog zločina i lica umiješanih u rusku agresiju kako bi se oni priveli pravdi", dodaje se dalje u objavi na Fejsbuku.

Na zvaničnoj Fejsbuk stranici kancelarije državnog tužilaštva objavljene su i fotografije tijela. Tim CNN-a je posjetio podrum i vidio tijela prije uklanjanja. Bili su u poodmakloj fazi raspadanja. Ruski vojnici su mučili i pogubili pet muškaraca, rekao je CNN-u na terenu savjetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Anton Geraščenko

Muškarci su pronađeni na području koje je do prije nekoliko dana držala ruska vojska. Nekoliko slova "V" (neformalnih simbola za rusku vojnu kampanju) je naslikano na ulazu na tu teritoriju.

Mrtvima su ruke bile vezane na leđima, a većina ih je imala više prostrijelnih rana, ne samo na glavi, već i na donjim udovima. Na podu pored tijela bilo je nekoliko čaura, prenosi CNN. Tijela su kasnije stavljena u vreće za leševe i odnijeta.

Podsjetimo, ukrajinska obavještajna služba objavila je navodno spisak ruskih vojnika "koji su počinili ratne zločine protiv naroda Ukrajine u Buči". Na spisku, objavljenom na sajtu Ministarstva odbrane, nalaze se imena, datumi rođenja, brojevi pasoša i činova za oko 2.000 vojnika. Poruka je glasila: "Zapamtite! Svi ratni zločinci biće izvedeni pred lice pravde za zločine nad civilnim stanovništvom Ukrajine".

Tagovi