Svijet

"RUSIJA JE POČINILA RATNE ZLOČINE I GENOCID U UKRAJINI" Zelenski došao u Buču, oko njega JAKO obezbjeđenje! (FOTO)

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Predsjednik Ukrajine, Volodimir Zelenski, posjetio je grad Buču u Kijevskoj oblasti, koju su nedavno napustile ruske snage.

Izvor: Facebook/printscreen/Володимир Зеленський

Zelenski je posjetio Buču nakon što su slike tijela ljudi pronađenih razbacanih niz ulicu obišle svijet i izazvale oštru reakciju i osudu međunarodne zajednice. To je otkriveno nakon što se ruska vojska povukla iz kijevske oblasti, a ubrzo je ova informacija o masovnim ubistvima i brutalnim zločinima nad civilima koje su, kako prenose mediji u Ukrajini, počinile ruske snage u zarobljenim gradovima, obišle planetu.

"Veoma je teško pregovarati kada vidite šta su ovdje uradili. Rusija je počinila ratne zločine i genocid u Ukrajini. Zvjerstva u Buči će svijet prepoznati kao genocid, ono što je učinjeno Buči je karakteristika ruske vojske. Što Rusija više bude odugovlačila sa ratom, biće gore i za njih i za rat", naglasio je predsjednik dok je stajao u gradu, okružen obezbjeđenjem.

Zelenski je potvrdio da su mještani Buče dobili humanitarnu pomoć.

"U Ukrajini će sigurno biti mira, mi to zaslužujemo. Narod je to pokazao. Vojska to pokazuje svaki dan. Za nas je veoma važno da je štampa ovdje, novinari. To je najvažnije. Zaista želimo da vi pokažete svijetu šta se ovdje dešavalo, šta su radile ruske snage, šta je radila Ruska Federacija mirnoj Ukrajina", rekao je on novinarima.

On se medijima obratio u pancirnoj jakni i okružen obezbjeđenjem, a tom prilikom je poslao je poruku "ključnim liderima vodećih zemalja koji su donijeli odluke da li Ukrajina treba da bude članica NATO-a".

"Mislim da bi trebalo da dođu ovdje i vide kako se završavaju ove igre, kako se ovo flertovanje sa Ruskom federacijom završava", rekao je on.

Pogledajte kako je izgledala posjeta Volodimira Zelenskog Buči:

Podsjetimo, rat u Ukrajini počeo je 24. februara 2022. godine.