Svijet

"MUČILI IH, STRIJELJALI I BACILI U JAMU!" Rusi BRUTALNO ubili ukrajinsku gradonačelnicu i cijelu njenu porodicu?!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Gradonačelnica Olga Suhenko, njen suprug Igor i sin Aleksandar navodno su kidnapovani 23. marta i odvedeni u nepoznatom pravcu.

Izvor: Profimedia

Gradonačelnica Motižina, mjesta nedaleko od Kijeva navodno je oteta, ubijena i bačena u šumu zajedno sa suprugom i sinom, navodi Associated Press, a takođe su informaciju prenijeli i ukrajinski mediji.

Susjedi su rekli da su ruske trupe koje su okupirale Motižin, oko 50 kilometara zapadno od Kijeva, pokušale da pridobiju podršku lokalnih zvaničnika i ubile ih kada su odbili da sarađuju. Vijesti su uslijedile nakon što su se Putinove snage povukle iz regiona Kijeva nazad ka Bjelorusiji, prenose mediji.

Gradonačelnica Olga Suhenko, njen suprug Igor i sin Aleksandar navodno su kidnapovani 23. marta i odvedeni u nepoznatom pravcu.

Njihova sudbina je bila nepoznata sve dok njihova tijela nisu pronađena u subotu u grobnici u šumi iza kuća koje su ruski vojnici koristili kao improvizovane kasarne. Tijela su vidjeli reporteri Rojtersa, među kojima je i poznati fotoreporter Marko Đurica, prenosi Gardijan.

Izvještač Rojtersa vidio je tijela u šumi u blizini farme, koja je skoro uništena, nedaleko od sela. U blizini se mogao vidjeti izgoreli traktor.

Savjetnik ukrajinskog ministarstva unutrašnjih poslova pokazao je novinarima tijela djelimično prekrivena pijeskom.

"Ovdje su bili ruski okupatori. Mučili su i ubili cijelu porodicu seoskog stariješine. Okupatori su sumnjali da sarađuju sa našom vojskom, da nam daju lokacije gdje da gađamo našom artiljerijom. Ovaj ološ je cijelu porodicu mučio i pobio. Oni će odgovarati za ovo", rekao je Anton Geraščenko.

Pronađeno je i četvrto tijelo, ali još nije identifikovano. Izvještaji kažu da su svi ubijeni.

Rusija je oštro demantovala da su njene trupe gađale civile u Ukrajini i optužila Ukrajinu i Zapad da postavljaju lažne slike kako bi diskreditovali Rusiju, ne pružajući nikakve dokaze koji bi to potvrdili.

Tagovi