Svijet

ROMAN ABRAMOVIČ OTROVAN ZAJEDNO SA UKRAJINCIMA!? Oči su im crvene, ljušti im se koža sa lica!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Rus je u ulozi posrednika razgovarao sa ukrajinskim predsjednikom Vladimirom Zelenskim.

Izvor: Profimedia

Prema izvještajima američkih medija, sumnja se da su ruski oligarh Roman Abramovič i ukrajinski mirovni pregovarači osjetili simptome trovanja nakon sastanka u Kijevu ranije ovog mjeseca!

Posle sastanka u glavnom gradu Ukrajine, oko kojeg su ruske snage, Abramovič i najmanje dva viša člana ukrajinskog tima, imali su simptome koji su uključivali crvene oči, stalno i bolno suzenje i ljuštenje kože na licu i rukama, navodi novinar portala "Vol strit žurnal".

Takođe, objašnjeno je da se njihovo stanje poboljšalo i da nisu životno ugroženi, ali je nejasno šta je izazvalo simptome.

Abramovič je u ulozi posrednika razgovarao sa ukrajinskim predsjednikom Vladimirom Zelenskim i ruskim liderom Vladimirom Putinom, saopšteno je ranije. Zbog svojih bliskih veza sa Putinom, tvorac moćnog Čelsija pretrpio je žestoke sankcije i u Velikoj Britaniji i u Evropskoj uniji.

Ova vijest dolazi posle glasine da je Abramovič navodno dao Putinu pisanu poruku od ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, na šta je predsjednik Ruske Federacije, takođe navodno, uzvratio veoma ljutito.