Svijet

VISOKI RUSKI ZVANIČNIK PRVI OKRENUO LEĐA PUTINU! Dao otkaz zbog rata u Ukrajini i napustio Rusiju

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Putin je upozorio 16. marta da će očistiti Rusiju od "ološa i izdajnika".

Izvor: Youtube/Rai/screenshot

Ruski izaslanik Anatolij Čubajs podneo je ostavku i napustio Rusiju, on je tu odluku obrazložio protivljenjem ratu u Ukrajini, čime je postao najviši zvaničnik koji se razišao sa Kremljom zbog invazije, rekla su dva neimenovana izvorapiše Blumberg.

Čubajs (66), jedan je od retkih ekonomskih reformatora iz 1990-ih koji su ostali u Putinovoj vladi i održavali bliske veze sa zapadnim zvaničnicima. Čubajs je dao Putinu prvi posao u Kremlju sredinom 1990-ih i prvobitno je pozdravio njegov dolazak na vlast. Pod Putinom, Čubajs je preuzimao vodeće poslove u velikim državnim kompanijama sve dok ga predsednik nije imenovao za izaslanika prošle godine.

Putin je upozorio 16. marta da će očistiti Rusiju od "ološa i izdajnika" koje optužuje da tajno rade za SAD i njihove saveznike, prenosi Blumberg.

"Svaki narod, a posebno ruski, uvek će moći da razlikuje patriote od ološa i izdajnika i ispljune ih kao muvu koja im je slučajno uletela u usta. Uveren sam da će ovo prirodno i neophodno čišćenje društva samo ojačati našu zemlju, našu solidarnost, koheziju i spremnost da odgovorimo na svaki izazov", rekao je Putin 16. marta.

Tagovi