Svijet

PUTIN PRIMIO NJEMCA - PRIČALI SATIMA! Bivši kancelar uspio šta niko nije mogao, a evo zašto je baš on išao u Moskvu

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Nekadašnji njemački kancelar, Gerhard Šreder, navodno je u četvrtak bio u Moskvi gdje je sa liderom Rusije rtazgovarao o ratu u Ukrajini.

Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Gerhard Šreder koji je bio njemački kancelar od 1998. godine do 2005. godine sastao je se u četvrtak uveče na nekoliko sati sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, prenio je njemački nedeljnik ''Bild am zontag''. Ovaj nedeljnik ističe da su dvojica političara govorila o ratu u Ukrajini, ali ne navodeći da li je tokom tog susreta postignut bilo kakav pomak za okončanje ovog sukoba.

Pozivajući se na izvor koja ima detaljan uvid u Šrederove aktivnosti, njemački nedeljnik navodi da je Šreder takođe razgovarao sa jednim od Putinovih najbližih savjetnika, prenosi Rojters. Bivši njemački kancelar je u nedelju ujutru sa suprugom napustio Moskvu i odletio u Istanbul, navodi list, ne otkrivajući detalje.

Ovaj njemački list, pozivajući se na svoje izvore, naveo je da je Šreder Putinov lični prijatelj, te da je povezan je s ruskim kompanijama. Dodatno je napisano da se on sastao prošle nedelje i sa grupom Ukrajinaca povezanih sa članovima ukrajinskog pregovaračkog tima u Turskoj. Nedeljnik prenosi da izvor blizak Šrederu tvrdi za njemački nedeljnik da je on  trenutno jedina osoba koja je ostvarila direktan kontakt i sa Putinom i sa najvišim ukrajinskim zvaničnicima.

Podsjetimo, rat u Ukrajini počeo je 24. februara kada je Vladimir Putin naredio ruskoj vojsci da vrši vojne operacije u ovoj zemlji, što je naišlo na osude i sankcije Zapada.

Pogledajte koje borilačke vještine zna Vladimir Putin:

Pratite naš blog uživo o ratu u Ukrajini!

Tagovi