Svijet

PUTIN JE BIJESAN, ČEKA NAS GADNIH PAR NEDELJA! Šef CIA iznio najnovije informacije - ovo je plan Rusije koji je PROPAO

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Šef CIA pred američkim Kongresom iznio informacije o planu Rusije za Kijev i sledećim koracima Vladimira Putina.

Izvor: YouTube/C-SPAN

Ruski predsjednik Vladimir Putin planirao je da zauzme Kijev za samo dva dana, i frustriran je time što taj plan nije uspio, tvrdi šef CIA Vilijam Burns. Na saslušanju u Kongresu, Burns je upozorio američke zakonodavce da će sukob u Ukrajini samo eskalirati.

U našem blogu uživo pratite najnovije vesti o ratu u Ukrajini!

"Putin se već godinama krčka u zapaljivoj mješavini ljutnje i ambicije, i invazija je za njega bila pitanje dubokih ličnih vjerovanja. I mislim da je sada bijesan i frustriran. Pojačaće napade kako bi uništio ukrajinsku vojsku, i tom prilikom će zanemariti živote civila", rekao je on.

Burns je rekao i da je Putin bio uvjeren da je pred Rusijom "povoljan prostor" za korišćenje sile protiv Ukrajine, ali da je to uvjerenje bilo pogrešno.

"Namjera je bila zauzeti Kijev za dva dana, ali nakon dvije nedjelje, grad nije pao. Putin je vjerovao i da je modernizovana ruska vojska sposobna za brzu, odlučnu pobjedu po minimalnoj cijeni. Ne mogu da zamislim kako bi uspio da uvede proruski režim u Ukrajini, i ako to ne uradi, smatram da nas čeka groznih par nedjelja", rekao je on pred Senatom.

Šef CIA o ratu u Ukrajini
Izvor: YouTube/C-SPAN

Tagovi