Svijet

RUSIJA POTPUNO BLOKIRALA FEJBUK I TVITER! Putin potpisao i novi zakon - za puštanje lažnih vijesti do 15 GODINA ZATVORA!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Takođe, Putin je danas potpisao zakon koji uvodi zatvorske kazne do 15 godina za ljude koji objavljuju "lažne vijesti" o ruskoj vojsci.

Izvor: Profimedia

Ruski državni regulator Roskomnadzor saopštio je da je odlučio da blokira pristup mreži Fejsbuk u Rusiji. 

Ruska državna novinska agencija Ria saopštila je da je državni nadzor nad medijima odlučio da blokira pristup platformi društvenih medija. Dodaje se da je bilo 26 slučajeva diskriminacije ruskih medija od strane Fejsbuka od oktobra 2020.

Takođe, Rusija je zabranila Tviter u cijeloj zemlji, navodi novinska agencija Interfaks.

Podsjetimo, Putin je danas potpisao zakon koji uvodi zatvorske kazne do 15 godina za ljude koji objavljuju "lažne vijesti" o ruskoj vojsci dok Rusija napreduje sa svojom invazijom na Ukrajinu, prenosi agencija Frans pres.

Predlog zakona, koji su usvojili poslanici u petak, predviđa zatvorske kazne različitih dužina i novčane kazne za ljude koji objavljuju "svjesno lažne informacije“ o vojsci, uz strože kazne kada se smatra da širenje ima ozbiljne posledice.

Putin je takođe potpisao nacrt zakona koji dozvoljava novčane ili zatvorske kazne do tri godine zbog pozivanja na sankcije Rusiji, a Moskva se suočava sa oštrim ekonomskim kaznama zapadnih prijestonica zbog invazije, prenosi Gardijan.