Svijet

BAJDEN DAO JASAN ODGOVOR NA PITANJE O NUKLEARNOM RATU! Novinari ga pitali da li se plaši, a on im rekao SAMO JEDNO

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Predsjednik SAD dao novinarima jasan odgovor na pitanje o nuklearnom ratu.

Izvor: YouTube/printscreen/RT/Profimedia

Predsjednik Džo Bajden odbacio je sumnje da će tenzije između Vašingtona i Moskve zbog ukrajinske krize eskalirati u nuklearni rat, negirajući da Amerikanci imaju bilo kakav razlog da budu zabrinuti zbog rizika od takvog sukoba.

Na pitanje novinara da li Amerikanci treba da budu zabrinuti zbog nuklearnog rata, Bajden je kratko odgovorio: „Ne“. Pitanje je došlo u spontanom trenutku dok su Bajden i prva dama Džil Bajden šetali pored grupe novinara u ponedjeljak tokom događaja u Bijeloj kući.

Takođe, danas je sekretarka za štampu Bijele kuće Džen Psaki izjavila da predsjednik SAD Džozef Bajden neće slati američke trupe u Ukrajinu da se bore sa Rusijom.

''Predsjednik je bio vrlo jasan kada je rekao da neće da šalje trupe u Ukrajinu da se bore sa Rusijom'', rekla je Psaki novinarima, prenio je TASS.

Ona je dodala i da bi uspostavljanje zone zabrane letjenja iznad Ukrajine od strane američke administracije dovelo do direktnog sukoba sa Rusijom.

Podsjetimo, Ruski predsjednik Vladimir Putin stavio je u nedjelju nuklearno oružje u stanje najviše pripravnosti. Moskva je saopštila da je taj potez napravljen barem djelimično kao odgovor na komentare britanske ministarke spoljnih poslova Liz Trus, koja je za Skaj njuz rekla da će druge zemlje istočne Evrope biti ugrožene, ukoliko Putin ne bude zaustavljen u Ukrajini, što će dovesti do sukoba sa NATO-om.