Svijet

ŠOK SNIMAK - UKRAJINKA BACILA BOMBU NA TENK: Ministarstvo objavilo uputstvo za pravljenje eksplozivne naprave! (VIDEO)

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Ministarstvo odbrane Ukrajine objavilo je post u kom je opisano na koji način se prave molotovljevi kokteli i kako se koriste u borbi.

Izvor: Twitter/@natiqmalikzada

Pošto se ruska vojska približila glavnom gradu Ukrajine, Kijevu, Ministarstvo odbrane danas je na društvenim mrežama pozvalo svoje građane da naprave domaće benzinske bombe. Na zvaničnom Tviter nalogu Ministarstva odbrane Ukrajine objavljeno je uputstvo za pravljenje molotovljevog koktela, kao i gdje ga je potom potrebno baciti na ruske tenkove kako bi došlo do uništenja istih.  

"Pravite molotovljeve koktele, neutrališite okupatora! Otjerajte neprijatelja iz vaših domova, iz vaše države!", navodi se u ovoj objavi koju prati set fotografija kako se pravi i koristi molotovljev koktel.

Ubrzo potom na društvenim mrežama pojavili su se snimci koje objavljuju Ukrajinci, a na kojima se vidi kako koriste molotovljeve koktele. Na jednom snimku se vidi djevojka koja je iz kola u pokretu bacila molotovljev koktel na, navodno, ruski tenk, a koliko je materija lako zapaljiva pokazuje i to što je je zamalo zapalila i samu sebe:

Sva dešavanja iz Ukrajine pratite u našem blogu uživo!

Tagovi