Svijet

RUSIJA SE SUOČAVA SE VELIKIM GUBICIMA DOK NAPADA UKRAJINU! Evo šta je sve Moskva izgubila od početka invazije (FOTO)

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Ukrajinsko ministarstvo odbrane je istaklo da se Rusija suočava sa velikim gubicima dok napada Ukrajinu na svim frontovim.

Izvor: Anadolija/Wolfgang Schwan

Danas je peti dan ruske invazije na Ukrajinu, a kao što je poznato, dok ruski napadi traju, delegacije obije zavađene strane našle su se na bjeloruskoj granici kako bi razgovarali o prekidu vatre, uz garanciju predsjednika te zemlje o bezbjednosti.

Rusija se suočava sa velikim gubicima dok napada Ukrajinu na svim frontovima, saopštilo je ukrajinsko ministarstvo odbrane. Kako prenosi Kijev independent, Rusija je od 27. februara izgubila 27 aviona, 26 helikoptera, 146 tenkova, 49 mitraljeza, 706 oklopnih vozila, 60 vozila koji prevoze gorivo, 30 automobila, 4 Grad sistema, 2 drona, 2 broda i jedan BUK raketni sistem, a ubijeno je 4.300 ruskih vojnika.

Moskva je priznala da su ruski vojnici ubijeni i ranjeni, ali i da su ruski gubici daleko manji od onih koje je pretrpjela Ukrajina. 

U međuvremenu, Ukrajinci su proveli četvrtu noć zaredom u skloništima, a više od 380.000 ljudi napustilo je zemlju. Ruski predsjednik Vladimir Putin naredio je vojnoj komandi da stavi nuklearne snage u "posebno" stanje pripravnosti, potez koji analitičari opisuju kao pokušaj da zastraši NATO, ali ne i nameru da upotrebi nuklearno oružje.

Pratite naš blog uživo - sve o konfliktu Rusije i Ukrajine!

Tagovi