Svijet

UPOZORENJE AMERIČKIH OBAVJEŠTAJACA, CIJELI SVIJET STRIJEPI: Narednih 48 sati ključno - KREĆE TOTALNA INVAZIJA!

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Američke obavještajne službe navode da će operacija početi sajber napadom, nakon čega će uslijediti kopnena invazija.

Izvor: dw.com/screenshot/Youtube/screenshot/The Indrpendent/Ruptly

Administracija Džoa Bajdena obavijestila je ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog o obavještajnim podacima koji procjenjuju da se Rusija sprema da izvrši invaziju na susjednu zemlju u narednih 48 sati, otkrili su američki obavještajni zvaničnici za Njuzvik.

"Predsjednik Ukrajine je upozoren da će Rusija vrlo vjerovatno započeti invaziju u roku od 48 sati na osnovu američkih obavještajnih podatak", rekao je američki zvaničnik i dodao:

"Pored toga izvještaji posmatrača iz aviona ukazuju na to da je Rusija narušila ukrajinski vazdušni prostor ranije danas, letjeći mogućim izviđačkim avionima na kratak period iznad Ukrajine“, rekao je zvaničnik SAD-a.

Procjena Pentagona uključuje ruske vazdušne napade, krstareće rakete i kopnenu invaziju, navodi zvaničnik američke obavještajne službe. Zvaničnik je za Njuzvik rekao da će invazija uključivati ne samo pritisak iz regiona Donbasa koji drže promoskovski pobunjenici na istoku, gdje su u ponedeljak poslate dodatne ruske jedinice koje Moskva naziva "mirovnjacima“, već i veliki napad prema glavnom gradu Kijevu sa sjeverne granice sa Bjelorusijom, gdje su ruske trupe nedavno produžile zajedničke vježbe sa svojim saveznikom.

Drugi američki zvaničnik je rekao da će operacija početi sajber napadom, nakon čega će uslijediti kopnena invazija koja će se vjerovatno desiti noću. Ali oba zvaničnika su tvrdila da su planovi Rusije promjenljivi na osnovu svakodnevnih dešavanja.

Ubrzo nakon što je Njuzvik saznao za ove američke procjene, sajtovi ukrajinskog ministarstva odbrane, ministarstva spoljnih poslova i drugih institucija naglo su se isključili, što je signaliziralo potencijalni široki sajber napad.

Njuzvik je takođe izvijestio u ponedjeljak, nakon što je dobio dokument FBI-ja, da su američke službe za sprovođenje zakona upozorile američki privatni sektor na povećan potencijal sajber napada na Sjedinjene Države koje sponzoriše ruska država.

Moskva je negirala učešće u bilo kakvoj neprijateljskoj sajber aktivnosti i optužila Vašington da preuveličava vjerovatnoću izbijanja sukoba oko Ukrajine, koja je osam godina u ratu sa dvije otcijepljene republike u Donbasu koje su povezane sa Rusijom.