Svijet

OŠTRO OBRAĆANJE BAJDENA - SUDIĆEMO RUSIJI! "Čuli smo izvitoperene Putinove riječi, odakle mu pravo da to radi?!" (VIDEO)

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Predsjednik SAD Džo Bajden obratio se svijetu povodom ruskog priznanja DNR i LNR.

Izvor: YouTube/printscreen/Guardian News

Na početku obraćanja Džo Bajden je podsjetio da je predsjednik Rusije Vladimir Putin u ponedjeljak objavio da će "odsjeći" dio Ukrajine.

"Ovo je početak ruske invazije na Rusiju, kojom će upravljati iz Dume. Ako Rusija nastavi sa ovom invazijom, mi ćemo uvesti nove sankcije. Poslednjih mjeseci pripremali smo se na ovo. Danas objavljujem prvi set sankcija Rusiji", ukazao je Bajden.

Bajden je istakao da je rusko priznanje DNR i LNR jasno kršenje međunarodnog prava.

"Počećemo da uvodimo sankcije koje idu mnogo dalje od onog što smo uveli 2014. godine. Šta pobogu Putin misli da mu daje pravo da priznaje nove takozvane države koje se nalaze na teritoriji susjedne zemlje? To je kršenje međunarodnog prava", rekao je američki lider i dodao:

"Juče smo čuli izvitoperenu Putinovu priču o istoriji. Eksplicitno su prijetili ratom ukoliko se njihovi zahtjevi ne ispune. I dalje nije kasno za mir i otvoreni smo za diplomatiju. Sudićemo Rusiji prema njihovim akcijama, a ne riječima", ukazao je on.

 dzo bajd