Svijet

UKRAJINSKA KRIZA: Još jedna granata eksplodirala na teritoriji Rusije, NATO zatvorio svoju kancelariju u Kijevu

Autor Jovana Raičević Izvor Kurir.rs

Noć na istoku Ukrajina prošla je uz međusobne artiljerijske duele, dvije eksplozije na gasovodu "Družba", evakuaciju civila koja je nastavljena i međusobne optužbe da se sprema invazija. Pred zoru uslijedilo je zatišiji. Lideri DNR i LNR se spremaju za rat.

Izvor: YouTube/Printscreen/Coffee or Die Magazine

NATO je zatvorio svoju kancelariju u Kijevu, i premjestio je u Lavov.

Još jedna granata eksplodirala je na teritoriji Tarasovskog okruga Rostovske oblasti - u selu Mitjakinskaja. Pretpostavlja se da se radi o raketnom bacaču Grad MLRS, navode izvori.

Kijev ne reaguje na provokacije i planira da diplomatskim putem uspostavi mir u Ukrajini, izjavio je u subotu ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

1Ministarstvo za vanredne situacije najavilo je raspoređivanje kampova podrške u Rostovskoj oblasti.

Samoproglašene DNR i LNR obustavile su, zbog zaoštravanja situacije u Donbasu, nastavu u svim obrazovnim ustanovama, prenosi RIA Novosti.

Jens Stoltenberg, glavni sekretar NATO-a, rekao je da se međunarodni "mir ne može uzeti zdravo za gotovo" i upozorio da će Putin "samo dobiti više NATO-a" na svojim granicama usljed agresije na Ukrajinu.

Prijetnje Moskve prema Ukrajini mogle bi da preoblikuju cio međunarodni sistem, izjavila je danas predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen. Ona je na Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji upozorila Moskvu da bi je njeno razmišljanje iz "mračne prošlosti" moglo koštati prosperitetne budućnosti, prenio je Rojters.

Ranije, jake eksplozije odjekivale su Donjeckom. Ukrajinske snage napale su trafostanicu i uništili je. Ta trafostanica snabdijeva strujom odvod u Donjecku koji je ostao bez vode. Provokacije sa obije strane linije se nastavljaju.

Tagovi