Svijet

30 GODINA SE BAVIM LEGALNIM POSLOM, NEMAM VEZE SA ŠVERCOM KOKAINA: Ćazimov brat šokirao policajce koji su ga hapsili

Autor Jovana Raičević Izvor Kurir.rs

Baškim Osmani, brat Ćazima Osmanija, uhapšen je u Hrvatskoj zbog sumnje da je bio na čelu narko grupe koja je kokain iz Južne Amerike švercovala u Evropu, prenosi Kurir.

Izvor: Kurir/ DB/Roland Magunia / AFP / Profimedia

Osmaniju su lisice stavljene u sobi hotela koji drži njegov brat, a istovremeno, na Majorki, u velelepnoj vili uhapšeni su njegovi otac i supruga. Hrvatski Jutarnji list preneo je navodnu izjavu Baškima Osmanija nadležnim organima nakon hapšenja u Poreču, u hotelu koji je u vlasništvu njegovog brata Ćazima.

"Ja se već više od 30 godina bavim legalnim poslovima, imam kuću u Palma de Majorki, odakle sam i doputovao u subotu 12. februara, preko Londona i Italije u Hrvatsku. Imao sam rezervisanu kartu za povratak u nedelju, 20. februara. Nemam ništa protiv da me predaju španskim vlastima, nemam nikakve veze sa onim za šta me terete", navodno je rekao Osmani prilikom hapšenja u hotelskoj sobi.

Da podsjetimo, grupa kojoj pripada Osmani uhapšena je u dosad neviđenoj akciji Evropola koja je izvedena u više evropskih zemalja.

"Ove nedelje je organizaciji zadat završni udarac istovremenim pretresima u Španiji, Njemačkoj, Holandiji, Italiji, Belgiji, Hrvatskoj i Velikoj Britaniji i učešćem 580 pripadnika policije", prenijeli su mediji.

Porodica Osmani, porijeklom je iz Đakovice na KiM odakle su se sredinom osamdesetih preselili u Hamburg. Do sada je u centru pažnje uglavnom bio Baškimov brat Ćazim, koji je dovođen u vezu sa brojnim estradnim zvijezdama, zaključuje Kurir.

Tagovi