Svijet

JEZIVA PORUKA ISPISANA KRVLJU SRBINA NA BRODU PUNOM DROGE! Mornari otkrili i šok prizor prije njegove smrti!

Autor Gordana Bojanić Izvor Kurir

Istražitelji su znali da se na brodu nalazi sumnjivi tovar i on je bio pod prismotrom sve vrijeme od kada je isplovio iz Rio de Žaneira.

Izvor: ILUSTRACIJA/YouTube/DiscoveryAustralia

Mornar D.P. (51) iz Omoljice kod Pančeva pronađen je s prerezanim grkljanom na teretnjaku koji je iz Brazila u italijansku luku Đenova prevozio kafu i 450 kilograma droge.

Zaplijenjeno je 450 kilograma kokaina visoke čistoće, koji je bio sakriven u kontejneru s kafom na brodu "MSC Adelejd", koji je iz Brazila došao u italijansku luku Đenova, a istražitelji su se šokirali kad su, prilikom pretresa plovila, pronašli i tijelo Srbina s prerezanim grkljanom!

Ono što je dodatno šokiralo italijanske istražitelje je poruka na zidu, navodno ispisana krvlju!

"U prostoriji na brodu, takozvanoj strojnici, nađeno je tijelo moreplovca sa ranom na grlu. Na zidu je ispisana krvlju poruka njegovoj suprugi, pominje se i bog. Navodno se radi o nekoj vrsti oproštajne poruke. Istraga se vodi u više pravaca, a provjerava se da li je smrt Srbina povezana sa kokainom, koji je bio sakriven u jednom od kontejnera na plovilu. Ispitaće se da li je bio umiješan u šverc narkotika iz Brazila i da li je on ili možda neko drugi napisao poruku na zidu, da bi sve izgledalo kao samoubistvo", navodi izvor.

Pojedini moreplovci su ispričali da je Dragan išao sa sječivom u ruci, kao i da ga je jedan kolega zatekao kako sebi reže grkljan, pa baca žilet. Čudno je to što pored tijela nije pronađeno nikakvo sječivo, niti nož, niti žilet, što bi ukazivalo da je izvršio samoubistvo. 

"Kokain izuzetne čistoće čija se vrijednost procjenjuje na 30 miliona eura, bio je spakovan u 450 paketa od po 5 kilograma. Istražitelji pokušavaju da saznaju i ko je naručilac ove velike pošiljke. Ne isključuje se mogućnost da je kokain povezan sa balkanskim kartelom i da je u Evropi trebalo da ga preuzme neki od ovdašnjih klanova", zaključuje izvor. 

Tagovi