Svijet

SKANDALOZNI RAZVOD ŠEIKA IZ DUBAIJA! Platiće bivšoj 728 MILIONA $, a evo zašto je POBJEGLA od njega glavom bez obzira!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Šeik iz Dubaija mora bivšoj ženi da plati 728 miliona dolara, a sudija je sve zapanjio čitajući presudu!

Izvor: YouTube/BBC

Vladar Dubaija, šeik Mohamad bin Rašid al-Maktum, moraće bivšoj ženi da isplati više od 728 miliona dolara u okviru jedne od najskandaloznijih presuda vezanih za razvod, ikada donijetih na britanskom sudu.

Princeza Haja bint al-Husein, koja sa šeikom ima dvoje djece, za samo tri mjeseca dobiće 333 miliona dolara, a ostatak će joj biti isplaćivan vremenom kako bi pokrio troškove obezbjeđenja i druge tekuće stvari vezane za nju i djecu.

U presudi, sudija visokog suda Filip Mur pročitao je da "najveća opasnost po princezu i djecu, Džalilu i Zajeda, dolazi upravo od šeika a ne iz okoline".

Slučaj razvoda šeika i princeze već neko vrijeme je tema u medijima, jer je u oktobru sud odredio da je šeik koristio svoje "izuzetno bogatstvo, političku moć i međunarodni uticaj" kako bi zastrašivao i ućutkivao svoju bivšu suprugu.

U ranijim sudskim dokumentima navedeno je da je šeik koristio i softver "Pegazus", dostupan samo vladama zemalja, kako bi špijunirao bivšu ženu i njeno osoblje. Uz pomoć tog softvera hakovan je princezin telefon, kao i uređaji koje su koristila dva njena advokata. Saradnici šeika takođe su pokušali da kupe kuću pored njene u Londonu, kako bi stalno bila pod nadzorom. 

Izvor: YouTube/OBC News

Britanski mediji naslađuju se i činjenicom da je princeza morala da plati više od 8 miliona dolara bivšim tjelohraniteljima, kako bi ćutali o činjenici da je s jednim od njih imala aferu. Princeza je više puta govorila o tome da je bivši suprug prati, zastrašuje i upućuje joj prijetnje.

Konačna vrijednost ove nagodbe nije fiksirana, jer je sud odredio da će šeik plaćati godišnje troškove bezbjednosti djece ili do kraja njihovog života, ili do sledeće sudske naredbe koja bi promijenila tu odluku.

Tagovi