Svijet

OVAJ OGLAS ZA POSAO JE HIT NA INTERNETU: Porodica nudi platu od 6.000 € mjesečno, ali nema kandidata - evo šta se traži!

Autor Mia Stanković Izvor mondo.rs

Porodica, između ostalog, zahtijeva izuzetno ponašanje, njegovan izgled, samouvjeren stav kao i apsolutnu fleksibilnost, odanost i diskreciju kandidata.

Izvor: Youtube/printscreen/Urban Motion

Jedna dobrostojeća austrijska porodica traži domara kuće i imanja i zauzvrat nudi i više nego dobru platu. Anonimni poslodavac želi petnaest puta godišnje da plati 6.000 eura bruto za raznoliku radnu petodnevnu nedelju, a oglas je objavio austrijski "Klajne Cajtung".

Ono što se traži od kandidata je da mogu da vode "ekipu domaćina, privatnog kuvara, tehničara i baštovana“. S puno zalaganja on mora da doprinese "dobrobiti porodice".

Jedini uslovi osim da je osoba vakcinisana protiv kovida je i visoka gastro ili turistička škola, radno iskustvo u "ekskluzivnim domaćinstvima ili hotelima". Osim toga, porodica zahtijeva "izuzetno ponašanje, njegovan izgled, samouvjeren stav kao i apsolutnu fleksibilnost, odanost i diskreciju kandidata".

Drugi dio oglasa izazvao je čuđenje čitalaca, jer tamo piše da je potrebna "slaba volja za putovanjem i ljubav prema životinjama”. Može se pretpostaviti da to nije značilo "slabu ljubav prema životinjama", već upravo obrnuto.

Iako se čini da će domaćini često boraviti vani, kao glavni batler za to vrijeme morali biste da ostanete u porodičnoj kući, što bi moglo da objasni "slabu" ljubav prema putovanjima. Životinje će kandidatu, očito, praviti društvo u kući i tokom usamljenih boravaka u domaćinstvu.

Tagovi